Регионална канцеларија за сарадњу младих (РКСМ) потписала уговоре са организацијама чији су пројекти добили средства

Регионална канцеларија за сарадњу младих (РКСМ) потписала је уговоре са организацијама чији су пројекти добили средства у оквиру 4. Отвореног позива за подношење предлога пројеката, подржаног од стране Европске уније, уз присуство представника РКСМ, Министарства омладине и спорта Републике Србије, делегације Европске уније у Србији и награђених корисника.

Slika 1

Током церемоније потписивања, поздравну реч упутио је шеф за информисање, комуникације и штампу у Делегацији Европске уније у Србији г. Пол Андри Пресе, шеф представништва РКСМ у Србији гђ. Марија Булат, представник младих у Управном одбору РКСМ г. Марко Костић и помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству омладине и спорта г. Урош Прибићевић.

Slika 2

Поносни смо што су удружењима из Србије одобрена значајна финансијска средства за пројекте, јер то сведочи о квалитету идеја и рада наших удружења”, истакао је г. Прибићевић и потврдио посвећеност Министарства омладине и спорта сарадњи са Европском унијом и РКСМ у пружању бољих прилика младима.

Slika 3

Пројекти у оквиру 4. Oтвореног позива РКСМ, који финансијски подржава Европска унија, имају за циљ подстицање помирења и регионалну сарадњу младих, као и јачање капацитета цивилног друштва за прилагођавање пандемијском окружењу и спроводиће се од фебруара до октобра 2021. године. Одабрани пројекти оријентисани су и на успостављање  партнерстава са организацијама у региону, која ће побољшати сарадњу младих у областима суочавања са прошлошћу, оснаживања и развоја младих, социјалне инклузије младих у ризику, интеркултуралног дијалога и слободе медија.

Slika 4

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова