КОНКУРС ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ И ПРЕДСТАВНИЦЕ МЛАДИХ У САВЕТУ ЗА МЛАДЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Поштовани/a,

Министарство омладине и спорта вас обавештава да Кровна организација младих Србије (КОМС), у складу са стеченим статусом кровног савеза младих према члану 14. Закона о младима и обавезама који проистичу из њега, расписује:

КОНКУРС ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ И ПРЕДСТАВНИЦЕ МЛАДИХ У САВЕТУ ЗА МЛАДЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Савет за младе је саветодавно тело Владе Републике Србије које подстиче и усклађује активности у вези са развојем, остваривањем и спровођењем омладинске политике и предлаже мере за њено унапређивање. Савет за младе чине представници/е органа државне управе у чијем су делокругу области од интереса за младе, покрајинског органа управе надлежног за питања младих, удружења и савеза младих, канцеларија за младе, заједнички представник националних савета националних мањина и угледни стручњаци. Најмање једну трећину чланова Савета за младе чине представници младих из реда удружења и савеза и овај конкурс је управо намењен тим заинтересованим младима.

Као саветодавно тело Владе, Савет обезбеђује да се глас младих чује и уважи, тако да млади учествују у изради, спровођењу и праћењу реализације јавних политика, на равноправној основи, под истим условима и са једнаком моћи одлучивања као представници и представнице институција.

Више детаља о самом конкурсу, информације о условима и неопходним квалификацијам кандитата можете да пронађете на: https://koms.rs/2020/12/02/konkurs-predstavnici-i-predstavnice-mladih-u-savetu-za-mlade-vlade-republike-srbije/

Рок за достављање пријава за чланство у Савету за младе Владе Републике Србије је до петка, 11. децембра 2020. године, до 23.59 часова на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , а за сва додатна питања и/или разјашњења, можете контактирати генералног секретара КОМС, Стефана Ђорђевића, на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на: 062/467-277 radnim danima od 9 do 17 časova.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова