Такмичење поводом недеље глобалног образовања у Србији

Министарство омладине и спорта и Центар за омладински рад организују велико национално такмичење Fun GEeks у циљу обележавањa Недеље глобалног образовања у Србији. Недеља глобалног образовања истовремено се обележава у земљама широм Европе, и траје од 16. до 20. новембра, а за циљ има подизање свести о значају глобалног образовања. Глобално образовање је педагошки приступ развијен од стране Центра север-југ Савета Европе, који подстиче критичко размишљање о глобалним изазовима са којима се суочавамо, као и локалне акције којима бисмо одговорили на ове изазове и обезбедили одрживи развој.

У Fun GEeksтакмичењу могу да учествују сви путем бесплатне мобилне апликације Fun Park. Учесници/е треба да инсталирају апликацију Fun Park и одиграју Fun GEeksквиз у периоду од 16. до 20. новембра, где ће имати прилику да стекну нова знања о глобалном образовању и циљевима одрживог развоја. Проглашење најбољих такмичара ће бити почетком следеће недеље, а за три најбоља такмичара обезбеђене су вредне награде- smartwatch сат, док су за друго и треће место обезбеђени таблет и бежични звучник.

Facebook cover - 2

Пројекат се спроводи уз подршку Центра север-југ Савета Европе.

Позивају се сва удружења за младе/удружења младих и канцеларије за младе да поделе информације о такмичењу и путем својих канала комуникације и на тај начин подрже активности Недеље глобалног образовања у Србији.

Додатне информације можете добити на мејлу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 57 гостију и нема пријављених чланова