Званично отпочета сесија о Недељи глобалног образовања

Овогодишња Недеља глобалног образовања се одржава од 16. до 20. новембра 2020. године и биће званично отпочета онлајн информативном сесијом која ће се одржати 15. октобра у 15:00 часова.

Ово прво онлајн дружење биће тренутак за представљање свих новина о овогодишњој Недељи, а домаћин догађаја ће бити Центар Север-Југ Савета Европе и Глобална образовна мрежа.

Под слоганом „То је наш свет, кренимо у акцију!“, Недеља глобалног образовања представља светску иницијативу за подизање свести и позив на заједничко преиспитивање нашег света, користећи Глобално образовање као алат за солидарност и промене, те ће се још више усредсредити на остваривањеЦиљева одрживог развоја. Током Недеље, сви су позвани да дају допринос одрживијем и равноправнијем друштву, делећи решења за преиспитивање наших навика и начина живота.

Прикупљање и спајање идеја је од суштинског значаја за Недељу глобалног образовања. Све заинтересоване стране могу да се придружеовој иницијативи контактирајући националне координаторе мреже, да се директно укључе у неке од већ планираних активности или да предложе нове.

Да бисте присуствовали инфо сесији која се одржава 15 октобра, неопходно је да се до 10. октобра региструјете овде.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова