Онлајн конференција за младе „НАРЕДНИ дани - Млади потрошачи за Европу" 16. до 18. октобра 2020. године

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је 2015. године Агенду 2030 којом је постављено 17 циљева одрживог развоја (СДГ) који се односе на економске, еколошке и аспекте социјалног развоја. За циљ имају смањење сиромаштва и глади широм света, побољшање здравља и осигурање једнаких права, омогућавајући приступ образовном и здравственом систему и штитећи планету.

У том контексту, одржива потрошачка политика може имати важну улогу јер узима у обзир не само појединачне интересе, већ и одрживости за будуће генерације.

Потрошачка политика саветује, информише, те мотивише потрошаче, утиче на њихово понашање како би се више оријентисали ка квалитету и одрживости производа, услуга и процеса њихове израде и као таква утиче на живот младих људи, будући да је у њиховом интересу да очувају природне ресурсе за будуће генерације. Садашњи млади потрошачи ће обликовати будућност својим понашањем.

csm NEXT Blume 39fc855c82

У другој половини 2020. године Немачка је преузела председавање Саветом ЕУ и у току Председништва један од кључних циљева биће примена одрживости.

Пројекат „НАРЕДНИ дани - Млади потрошачи за Европу“ намерава да допринесе овом циљу, као и да учини да се глас младих чује, да им пружи могућност да изражавају своје идеје, мишљења и интересовања која се тичу питања о будућој потрошачкој политици. Као део отворених онлајн консултација, млади људи из различитих европских земаља ће добити прилику да заједно идентификују најважније аспекте повезане са циљевима одрживости као што су одрживи обрасци потрошње и производње и мере заштите климе.

Позивамо све заинтересоване младе, узраста од 18 до 27 година, да се пријаве за учешће на овој конференцији. Догађај почиње 16. октобра 2020. године у 15 часова и траје до 18. октобра 2020. у 12 часова. Обавезно је да користите онлајн образац за регистрацију да бисте се пријавили за конференцију www.next-days.de. Како је број учесника ограничен, учешће ће важити само након пристигле потврде од ИЈАБ-а. Уколико имате било каквих питања, слободно контактирајте организатора путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Напомињемо да ће линк за конференцију биће послат након потврђене регистрације. Радни језик конференције је енгески, а учешће је бесплатно.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 155 гостију и нема пријављених чланова