ПОЗИВ – Феминистичка летња школа 2014

Женски простор, феминистичка активистичка организација, објављује позив за учешће на шестој Феминистичкој летњој школи, која ће се одржати од 22. до 27. јула 2014. на Борском језеру.

Циљ летње школе је развијање феминистичке свести и критичког мишљења код младих жена и студенткиња кроз анализу и сагледавање актуелних друштвених и политичких проблема из другачијих углова. Посебан осврт ћемо и ове године имати на положај жена из маргинализованих друштвених група.

Теме које ћемо обрађивати се односе на друштвену конструкцију рода, утицај глобализације и неолибералног капитализма на жене, феминистичку перспективу заштите женског здравља, оснаживање и повезивање младих жена и женско самоорганизовање, промоцију ненасиља, антифашистичких вредности и слободе. Фацилитаторке радионица и предавачице су активисткиње женског покрета у Србији, са великим искуством у преносу знања и радом са женама.

За разлику од претходних година, а са циљем оснаживања и повезивања младих феминисткиња, овогодишња Феминистичка летња школа има регионални карактер, те ће организаторке покрити трошкове путовања и смештаја на бази пуног пансиона свих учесница.

Уколико сте заинтересоване за учешће на овогодишњој Феминистичкој летњој школи, молимо вас да испуните пријавни образац и пошаљете га електронским путем на  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или на факс 018/522-485. 

Рок за пријаву је 23. јун 2014. године.

Одржавање Феминистичке летње школе подржала је фондација Rosa Luxemburg.

Позив за учешће у ПДФ-у можете преузети овде.

Пријавни образац за учешће можете преузети овде.

Извор: Портал Млади