Конкурс за пријаву полазника на образовни програм: Едукација кроз културу сећања – студије Холокауста у Србији

Eдукација кроз културу сећања – студије Холокауста у Србији је образовни програм који се организује са циљем подизања свести о значају сећања на Холокауст на подручју Западног Балкана, указивањем на историјски и културни значај ове теме, ради превенције понављања негативног наслеђа из прошлости. Говорећи о Холокаусту као симболу страдања, поред културе сећања, нагласак је на едукативном значају преношења релевантних знања на будуће генерације, како би последице попут ксенофобије, етничког чишћења, расизма, антисемитизма и других облика насиља и нетолеранције биле на време санкционисане. Обуком будућих предавача, школа има за циљ да надокнади недостатак системског образовања на тему Холокауста на простору Србије, да позиционира Холокауст као јавно питање интерпретирано од стране стручњака и преживелих и да афирмацијом културе сећања на нивоу образовања допринесе изградњи културе мира. Полазници и полазнице ће стећи релевантна знања о Холокаусту и бити охрабрени да стечена знања пренесу у сферама свог академског и едукативног деловања.

Сви полазници стећи ће сертификат БОШ-а и бити у контакту са стручњацима. Сви трошкови програма су покривени од стране организатора.

Школу организује Центар за истраживања религије (ЦИРел) Београдске отворене школе (БОШ) у сарадњи са Међународном школом за образовање о Холокаусту Јад Вашем (International School for Holocaust Studies Yad Vashem) и уз подршку Фондације Конрад Аденауер и Одбора за Јасеновац САС СПЦ.

Конкурс је отворен за дипломиране или студенте завршних година, као и за студенте мастер и докторских студија хуманистичких, односно друштвених наука и факултета уметности Универзитета у Београду, којима ће будуће занимање бити везано за образовање. Неопходно је добро познавање енглеског језика, јер ће део програма бити одржан на енглеском. Селекциона комисија ће одабрати најбољих 25 кандидата/-киња. Приликом селекције посебно ће се водити рачуна о родној равноправности.

Да бисте се пријавили, потребно је да попуњен пријавни формулар, биографију и мотивационо писмо пошаљете на е-маил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Конкурс је отворен до 06.05.2014.

За све додатне информације можете се обратити организаторима школе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: БОШ