Бесплатна ШКОЛА АСТРОНОМИЈЕ

Дом омладине Београда, у склопу бесплатних образовних програма за младе, покреће ШКОЛУ АСТРОНОМИЈЕ у сарадњи са студентима Математичког факултета у Београду. ШКОЛА АСТРОНОМИЈЕ намењена је младима од 15 до 25 година, а часови ће се одржавати током маја и јуна 2014. године, у 14 термина од 11. маја, и то недељом (од 18 до 20 часова) и уторком (од 20 до 22 часа) у Дому омладине Београда.

ШКОЛА АСТРОНОМИЈЕ намењена је онима који су веома заинтересовани за природне науке, нарочито астрономију и астрофизику, онима који планирају да своје школовање наставе у областима астрономије, астрофизике, астроинформатике, рачунске механике и астродинамике. Учешће је бесплатно, а пријаве су обавезне путем мејла  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Број полазника је ограничен на 15 до 20. Потребно је послати своје личне податке, контакт број телефона и мотивационо писмо, са наведеним оценама из школе или наградама са такмичења, за које кандидат верује да су му препорука. Предност ће имати кандидати са неопходним предзнањем из математике и физике или ваннаставна активност или истраживање који доказују заинтересованост.

Рок за слање пријава је понедељак 7. мај, а пријављени ће бити обавештени о резултатима лично, путем мејла до 9. маја.

ШКОЛА АСТРОНОМИЈЕ је примарно конципирана као низ радионица пропраћених предавањима из области: звезда, Сунчевог система, звезданих јата, међузвездане материје, галаксија и вангалактичке астрономије. ШКОЛА АСТРОНОМИЈЕ оранизоваће додатне активности при Астрономској опсерваторији у Београду, Астрономском друштву „Руђер Бошковић“, Катедри за астрономију Математичког факултета.

Извор: Портал Млади