Радионица о опхођењу и комуникацији са особама са хендикепом

Информациони центар Европске уније и Удружење студената са хендикепом организују у понедељак, 31. марта у 16 сати, радионицу "Модели приступа хендикепу, опхођење и комуникација са особама са хендикепом"

Радионицу, која ће бити одржана у ЕУ инфо центру (клуб Дома омладине, Дечанска 1), водиће Милан Јанковић и Ивана Адамовић из Удружења студената са хендикепом.

Главне теме радионице су:

1) Модели приступа хендикепу

У оквиру ове теме се обрађује развој друштвених модела приступа хендикепу кроз њихов утицај на друштвени живот и утицај на положај особа са хендикепом у друштву.

2) Језик и терминологија

Употреба коректне и некоректне терминологије о особама са хендикепом. Језик као средство дискриминације или антидискриминације.

3) Законски оквири

Кратак приказ међународних конвенција, декларација и стратегија и домаћих закона и стратегија који су релевантни за права и положај особа са хендикепом.

4) Опхођење и комуникација са особама са хендикепом

Коришћење адекватног начина за комуницирање са особама са хендикепом. Основе уважавања личности особе са хендикепом у интеракцији и свакодневној комуникацији. Исправно и неисправно поступање у опхођењу са особама са хендикепом у различитим ситуацијама.

Молимо вас да учешће на радионици потврдите до суботе 29. марта на емаил адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Сајт ЕУ инфо центра