Бесплатан портал за учење програмирања – BubbleBee

Након више година успешне сарадње са Мајкрософтом и Развојним центром те компаније, наставницима и ученицима широм Србије понуђен је, потпуно бесплатно, портал који омогућава додатну едукацију средњошколаца, у циљу популаризације програмирања.

Портал се налази на адреси: http://bee.bubblecup.org и намањен је пре свега средњошколцима, али га једнако, у додатној настави у средњим школама, на настави информатике или у оквиру других стручних предмета, могу користити и наставници.

„Наша препорука је да наставници ученике мотивишу да отворе налог на порталу, сами или уз помоћ наставника, како би пролазили кроз материјале и лекције на порталу. Помоћу портала могу учити самостално или у различитим облицима наставе.” рекао је Драган Томић, директор Развојног центра microsoftа у Србији.

Додатна предност “BubbleBee” портала и јесте та што ученици могу да бирају време када ће да учеи и имају потпуну флексибилност, али се истовремено упознају и са новим начинима учења – “на даљину”. С обзиром на потребе тржишта рада, овај едукативни портал је додатак на већ постојеће наставне планове и програме који се користе у средњим школама, а који ће омогућити бољу припрему за послове програмирања.

 

Извор: Портал Млади