НОВА БЕСПЛАТНА РАДИОНИЦА У ДОМУ ОМЛАДИНЕ БЕОГРАДА: “АНОНИМНИ ПЕСНИЦИ”

Од априла месеца Дом омладине Београда, у склопу својих богатих образовних активности, покреће нову, бесплатну радионицу намењену љубитељима поезије. Радионица носи назив “Анонимни песници” и намењена је свим младим људима заинтересованим за писање поезије и промишљање на тему поезије, који до сада нису објављивали своје песме. Одржаваће се од 5. априла до јуна 2014. године (укупно десет термина) у Дому омладине Београда, суботом од 16 до 18 часова.

Број учесника је ограничен, а намењена је узрасту од 15 до 30 година. Учешће у радионици је бесплатно, али су пријаве обавезне путем мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Рок за слање пријава је 25. март 2014.

Дом омладине Београда позива младе који воле поезију и желе да је пишу, да се пријаве и буду део групе која ће два месеца у непроменљивом саставу заједно радити. Добро су дошли и они који мисле да не умеју да пишу или то нису никада пробали, али желе да се изразе кроз поезију. Циљ радионице је да окупи заљубљенике у поезију, који ће се под вођством ментора, али и у размени мишљења и песничких искустава са другим полазницима, креативно развијати и учити техници писања песама.

Ментор радионице је Огњенка Лакићевић. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду, где је и рођена, објавила је две збирке поезије (‘Испод степеништа’, ‘Улубљења’), ради на трећој, као и на роману који ће бити завршен током 2014. године. Огњенка је певачица групе Аутопарк и аутор већине текстова песама.

Писане пријаве треба да се састоје од мотивационог писма у коме ће заинтересовани кандидат образложити зашто се пријављује, односно зашто би волео да буде део ове радионице. Такође, потребно је послати и неколико својих песама. У случају да кандидат до сада није писао, мора бити веома убедљив у мотивационом писму. Изабраћемо кандидате који нам делују највише заинтересовано за рад и за које сматрамо да би највише добили од ове радионице, а самим тим и највише пружили осталим учесницима кроз групни рад.

 

Извор: сајт Дома омладине