Академија модерног менџмента

Academy of Modern Management је семинар, који се одржава већ четврту годину за редом, под покровитељством ЕСТИЕМ Локалне Групе Београд, са Факултета организационих наука у Београду. Предавања у оквиру овог семинара обухватају најразличитије теме из области бизниса, од маркетинга и односа с јавношћу, преко финансијских, до законских аспеката пословања.

Од 2012. године, семинар се фокусира на предузетништво, а од 2013. године на различите врсте предузетништва, и поред тога, обезбеђује победницима део почетног капитала, потребан за отварање свог бизниса. Додатне иновације, које су уведене ове године, представљају стручне консултације, у вези са свим аспектима започињања новог бизниса, које ће држати стручњаци из домаћих компанија, као и професори са Факултета организационих наука, што ће помоћи учесницима да на што бољи начин припреме различите делове бизнис плана за финале догађаја. На семинару ће учествовати педесет учесника, од 20 до 30 година старости, самоорганизованих у тимове до пет чланова.

Како је предузетништво једно од кључних питања савременог пословања, Academy of Modern Management се управо фокусира на различите врсте истог, као што су социјално, корпоративно, женско, интернет, породично, међународно и глобално предузетништво, при чему се учесницима даје избор формирања свог бизниса у оквиру једне од наведених група.

Ове године, концепт пројекта промењен је тако да прве недеље, од 9. до 13. децембра у свечаној сали општине Врачар, Његошева 77, учесници посећују предавања, након чега имају пет дана да у потпуности осмисле концепт свог потенцијалног будућег бизниса и направе што бољи бизнис план, за презентацију на финалу семинара, 18. децембра у свечаној сали Привредне коморе Србије, Теразије 23. У међувремену, за њих су обезбеђене консултације, како би имали подршку стручњака, које могу питати све што их занима, релевантно за предузетништво, а о чему немају довољно информација. На овај начин, са више времена и подршком стручњака, имаће све предиспозиције за квалитетнија и одрживија решења.

Последњег дана догађаја, 18. децембра, учесници ће презентовати своје идеје члановима стручног жирија, након чега ће уследити проглашење победника, који освајају део почетног капитала за свој бизнис, као и простор у Београђанки у трајању од годину дана.

Извор: http://www.estiem.org.rs/srpski/amm