Трибина о друштвено одговорном пословању

State and CSR: How you and the society can benefit from CSR?

Амбасада Краљевине Шведске и Друштво за академски развој вас позивају на трибину о друштвено одговорном пословању, под називом State and CSR: How you and the society can benefit from CSR?

Министарство спољних послова Шведске већ годинама активно ради на друштвено одговорном пословању у светским размерама. Значење CSR-а се може дефинисати као одговорност компанија за њихов утицај на друштво. Како би компаније достигле ниво друштвене одговорности потребно је да у своје пословне политике уврсте стратегије за решавање друштвених, еколошких и потрошачких проблема, као и проблеме људских права. Квалитетна и дугорочна CSR стратегија је обострана награда, како за компанију тако и за државу.

У оквиру трибине, биће представљен и конкурс за подношење пројеката, где ће аутори и ауторке најбоља три пројекта бити награђена једногодишњим менторством и стажирањем у једној од шведских компанија.

Право да аплицирају на конкурсу имају сви студенти и све студенткиње, без обзира који факултет похађају.

Датум одржавања трибине је 18. децембар 2013. године, са почетком у 13.30, а место је професорска сала на Економском факултету (Каменичка 6). Улаз је бесплатан, а радни језик је енглески.

Говорници на трибини ће бити:
-Његова Екселенција господин Кристер Асп, Амбасадор Краљевине Шведске
-Господин Бенгт Е Јохансон, Амбасадор за друштвено одговорно пословање при Министарству спољних послова Шведске
-Господин Сасја Беслик, ЦСР експерт и шеф одговорног улагања и управљања Нордеа банке у Шведској

Више о говорницима можете пронаћи на линку http://dar.org.rs/?page_id=688

Линк ка пријави:http://dar.org.rs/?page_id=727

 

Извор: https://www.facebook.com/kzm.barajevo