Бесплатне припреме за факултетске пријемне испите из математике у Новом Саду

Департман за математику и информатику Природно математичког факултета у Новом Саду, као и сваке године, организује припреме за факултетске пријемне испите из математике. Ове припреме су у потпуности бесплатне и отворене за све заинтересоване средњошколце.

Програм сваке године похађа по више стотина матураната из Новог Сада, Војводине, али и из Мачве, Републике Српске, па чак и из јужне Србије. Припреме се у току школске године одржавају искључиво суботом од 10 до 14 часова, како би биле доступне свим заинтересованима, а ове године почињу у фебруару наредне године, тачније 22. фебруара у 10.00 часова.

"Жеља нам је да свим заинтересованим ђацима омогућимо похађање припремне наставе и да без обзира на претходно стечено знање из математике сви имају исту могућност да кроз припреме савладају све што је неопходно за полагање пријемног. На овај начин покушавамо да изједначимо знање свих полазника припрема, без обзира на то колико су математике слушали у средњој школи" кажу у ПМФ-у.

Полазници ових припрема не треба чак ни да се пријављују за њихово праћење. Потребно је да само да дођу на ПМФ и понесу са собом добру енергију и ентузијазам. Почетком наредне године ће почети и припремна настава из хемије, која је такође бесплатна, а одржаваће се суботом.

Иѕвор: https://www.facebook.com/kzm.apatin