P2P: CHALLENGING EXTREMISM (P2PCE) SP15

The EdVenture Partners (EVP) and the Youth Education Committee (YEC) with the support from the U.S. Department of State are inviting interested students to participate in a global initiative P2P: Challenging Extremism (P2PCE). They will have an opportunity to build social campaign to counter online extremism and to win trip to Washington D.C. in June 2015!

Опширније...

Пријавите се за радионице у оквиру Social Impact Award Serbia 2015

„Social Impact Award“  је највећи пројекат у Европи, посвећен студентима, на тему друштвеног предузетништва. Основан је од стране Универзитета за бизнис и економију из Беча iI mpact HUB-a. У оквиру програма, током фебруара и марта, у Београду, Нишу и Новом Саду одржаваће се радионице које воде учеснике од самих основа друштвеног предузетништва, преко њихових бизнис идеја до бизниса потпуно спремног за имплементацију.

Опширније...

Бесплатни курс – Преговарање за почетнике

Сајт преговарај.еду.рс је настао са циљем да вам помогне да унапредите своје преговарачке вештине за тражење посла, разговор о условима рада, али и побољшања положаја на самом радном месту, кроз разговоре са шефом, колегама, подређенима, представницима других фирми. Намењен је свима који желе да науче да преговарају или побољшају вештине које имају. А посебно онима који завршавају средњу школу или факултет и припремају се за тржиште рада.

Опширније...

Радионице енглеског језика

Искористи лето и унапреди своје знање!

Канцеларија за младе Савски венац наставља са одржавање бесплатних радионица страних језика. Током пет недеља полазници ће имати прилику да усавршавају енглески језик.

Опширније...

Отпакивање

Канцеларија за младе у Пожеги отпочиње реализацију пројекта „Отпакивање“, у сарадњи са још 11 канцеларија за младе из Србије, Београдским центром за људска права, Комитетом правника за људска права, Центром за позоришна истраживања и Медијским центром Бета и уз стручну подршку Министарства омладине и спорта РС. Пројекат "Отпакивање 2014/15" финансира Европска унија у оквиру програма"Подршка цивилном друштву".

Опширније...

ПОЗИВ – Феминистичка летња школа 2014

Женски простор, феминистичка активистичка организација, објављује позив за учешће на шестој Феминистичкој летњој школи, која ће се одржати од 22. до 27. јула 2014. на Борском језеру.

Циљ летње школе је развијање феминистичке свести и критичког мишљења код младих жена и студенткиња кроз анализу и сагледавање актуелних друштвених и политичких проблема из другачијих углова. Посебан осврт ћемо и ове године имати на положај жена из маргинализованих друштвених група.

Опширније...

МЛАДИ ИМАЈУ ИЗБОР: Студентски град нуди бројне радионице за студенте

Ако желите да своје слободно време утрошите на адекватан, квалитетан, креативан и занимљив начин, ми смо изабрали да вам представимо само неке могућности које нуди Дом културе Студентки град, а има их много више. Младима, пре свега студентима, становницима Студентског града, на располагању су бројне и разноврсне радионице за младе, а ми вам их овом приликом топло препоручујемо.

Опширније...

Креативна радионица за младе- разумевање и истраживање локалне заједнице

Циљ креативне радионице радионице "Разуевање и истраживање локалне заједнице" јесте да охрабри младе да размишљају о обичајима, навикама, местима или свакодневним догађајима у својој средини и да након радионица заједно са другима из локалне заједнице покрену акције којима ће колективно стварати своје културне пакете.

Опширније...

Трибина "Како преживети трауму? Шта после поплава?"

Отворена дискусија на тему трауме. Које су карактеристике трауме, како је препознати, како реаговати када се ми или неко у нашем окружењу суочава са ситуацијом угрожавајућом по живот. 

Позивамо све заинтересоване грађане да нам се придруже 27.05. у 17h у сали СКЦ-а у Нишу (зграда Универзитета, Шуматовачка бб, 3. спрат). Предавачи који ће говорити о овој теми су проф др. Весна Анђелковић и др Зоран Антић, ЕСП, психоаналитички психотерапеут.

Опширније...