Позив за кампове на подручју Руске Федерације

Федерална агенција за питања омладине, у сарадњи са Друштвеном комором Руске Федерације, а у оквиру спровођења Стратегије националне омладинске политике до 2016. године, организоваће на подручју Руске Федерације у периоду 2. јул-28.август 2015. године низ догађаја форумског карактера. С тим у вези, позива домаће и иностране експерте, али и све заинтересоване младе из земље и иностранства да се пријаве за учешће.

 

Позив се односи на 3 форума – Сверуски омладински образовни форум „Територија смисла на Кљазми“, Сверуски омладински образовни форум „Таврида“ и Међународни омладински форум „Балтички Артек“.

Сверуски омладински образовни форум „Територија смисла на Кљазми“ одржава се у Владимирској регији, у периоду 13. јул-28. август 2015. године, а све информације могу се наћи на сајту http://terrascientia.ru/.

Сверуски омладински образовни форум „Таврида“, чија ће централна тема ове године бити развој креативне омладине, одржава се у периоду 2. јул-25. август 2015. године на подручју Крима, а детаљније информације доступне су на сајту http://forumtavida.ru/.

Међународни омладински форум „Балтички Артек“ биће одржан на подручју Калинградске регије у периоду 15-23. јул 2015. године, са фокусом на питању очувања руског идентитета. Информације су доступне на сајту http://en.baltartek.ru/.

За координацију и одабир учесника задужено је Одељење за међународну сарадњу Федералне агенције за питања омладине.