ЕБЕЦ Београд 2014 - Београдски Дани Инжењера

Удружење студената технике Европе - БЕСТ Београд позива све заинтересоване студенте инжењерских струка да учествују у такмичарском и едукативном делу манифестације "ЕБЕЦ Београд - Београдски Дани Инжењера", која се ове године одржава од 13. до 17. марта.

ebec 2014

 

 

Од 13. до 17. марта 2014. године на Машинском и Технолошко-металуршком факултету Удружење студената технике Европе - БЕСТ Београд организује манифестацију "ЕБЕЦ Београд - Београдски Дани инжењера", под слоганом "Упознај будућност, пробуди креативност, буди успешан!" Током петодневног програма намењеног студентима свих инжењерских струка Универзитета у Београду, поред прилике студентима да покажу своје вештине и способности учествујући у такмичарском делу, биће организован и едукативни програм, у циљу ширења неформалног образовања сваког будућег свестраног инжењера.

Такмичење

ЕБЕЦ Београд (European BEST Engineering Competition) по седми пут нуди одличну прилику студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета да у тимском окружењу покажу, али и развију своје потенцијале решавајући актуелан и конкретан проблем такмичећи се у једној од две категорије - Тимски дизајн и Студија случаја.

- Тимски дизајн представља тренутно најкреативнију и најпродуктивнију врсту надметања, које подразумева решавање одређеног инжењерског проблема констурисањем и дизајнирањем специфичне направе са задатом функцијом попут дизалице, катапулта, летелице или моста. У овој категорији студенти ће исказати своју довитиљивост, креативност, техничко знање као и многе друге особине које красе будућег квалитетног инжењера.
- Студија случаја, као друга категорија такмичења, развија посебну врсту презентовања решења техничко-менаџерског проблема које задаје компанија одређене инжењерске струке. У овом надметању студенти тестирају своје презентационе способности, користећи претходно искуство, оригиналност и иновативност.

Победници на локалном нивоу квалификоваће се за учешће на регионалном ЕБЕЦ Балкан такмичењу (Balkan Regional Engineering Competition), које ће се ове године одржати у Нишу. Потом, победници овог нивоа такмичења одлазе на Европско инжењерско такмичење (EBEC Final - European BEST Engineering Competition) у Риги, главном граду Летоније.

Пријава се врши онлине путем - овде, а отворена је до 10. марта 2014. године.

Едукативни програм Београдских Дана Инжењера класификован је у следеће целине:

"Упознај будућност" - Представљање компанија: Студенти ће путем презентација и разговора са представницима компанија чути које су то иновације и програми које нуде студентима за усавршавање. Поред тога, биће организована предавања везана за актуелне теме из области инжењерства која ће држати еминентни стручњаци.

"Пробуди креативност" - Сајам науке: У циљу промовисања инжењерских достигнућа, талентовани студенти и представници научних института презентоваће радове из својих струка. Овим путем студенти ће имати прилику да сазнају о могућностима примене инжењерства на креативни начин.

"Буди успешан" - БЕСТ Београд има за циљ да кроз радионице и тренинге подучи студенте како да раде у тимовима, унапреде своје презентационе вештине, писање мотивационих писама, пројеката, личних биографија итд.

Организовањем инжењерских такмичења, БЕСТ Београд тежи остварењу једног од основних циљева свог деловања - обогаћивању процеса образовања младих инжењера и промоцији друштвено-релевантних начина за развијање њихових потенцијала. Догађај ће бити отворен за све заинтересоване посетиоце који ће моћи да уживају у интересантним огледима и да прате презентовање такмичара, као и изложбу научних радова.

* За више информација посетите званични сајт или Facebook страницу манифестације.