Европска година младих

Како је Европска комисија прогласила 2022. годину Годином младих, посебна пажња придаје се положају младих у Европи, у жељи да се оснажи њихово активно учешће у друштву.

Ради промовисања Европске године младих, покренута је посебна подстраница на Европском порталу за младе, у оквиру које се налази мапа #EYY2022 активности широм Европе, које су намењене младима.

Организатор догађаја у склопу Године младих може бити било која организација или установа која ради са младима, укључујући школе и високошколске установе, а догађаји могу бити различити, попут онлајн или физичких радионица, семинара, вебинара, конференција, сусрета, дебата, такмичења, изложби, концерата, фестивала, уметничких перформанса, кампања и сличних активности. Осим формата и организатора, и теме догађаја могу бити различите, баш као и евентуални извор финансирања догађаја.

Актери из Србије такође могу да се укључе у обележавање Европске године младих и све догађаје које планирају или су већ реализовали, а у вези су са младима, могу пријавити на европску мапу активности.

Више информација о начину пријављивања доступне су путем линка

https://erasmusplus.rs/evropska-godina-mladih-2022-poziv-za-ucesce/

Top